TOREBKI GASTRONOMICZNE
Torebki gastronomiczne przeznaczone są głównie dla małej gastronomii do pakowania produktów typu: hamburger, hot-dog, kebab, frytki, zapiekanka, popcorn itp. Wykonywane są z papierów siarczanowych:
- powlekanych polietylenem ,
- powlekanych polipropylenem,
- powlekanych polietylenem z wkładką z folii aluminiowej.
Zastosowanie takich materiałów zapobiega ewentualnemu przemakaniu opakowania oraz chroni produkt przed utratą temperatury. Opakowania te produkowane są w oparciu o nowe technologie na specjalistycznych maszynach.
Materiał:
Papier siarczan szary lub biały w grubościach od 35 g/m² do 55 g/m²,
Papiery powlekane polipropylenem, polietylenem lub polietylenem z wkładką z folii aluminiowej
Rozmiar:
Najczęściej wykonujemy torebki gastronomiczne w następujących rozmiarach:
- hot-dog: 8 x 20 cm
- frytki: płaskie - 12 x 11 cm,
- frytki: karbowane - 11 x 2,5 x 12 cm, 12 x 3,5 x 14 cm
- hamburger: 13 x 13 cm, 15 x 15 cm, 17 x 17 cm
- kebab: 17 x 17 cm
- zapiekanka: 8 x 23 cm
- popcorn: 11 x 4,5 x 22 cm, 13 x 9 x 22 cm, 14 x 10 x 22 cm
Na życzenie Klienta istnieje możliwość wykonania torebek w innych wymiarach.
Zalety:
- 100% szczelności na przemakanie (w przypadku papierów powlekanych )
- izolacja termiczna (w przypadku papierów powlekanych aluminium)
- wykonane z materiałów dopuszczonych do zastosowań spożywczych
- produkt praktyczny ze względu na rodzaj zastosowanego materiału
- możliwość indywidualnego nadruku do 6 kolorów (swoista forma reklamy)
Pakowanie:
Zgrzewki foliowe po 200 szt.
Karton zbiorczy.